Welkom

Welkom bij Paleizen.nl, de website waarin de paleizen van Europa de aandacht krijgen die ze verdienen. 

Europa kent vele paleizen en nog veel meer voormalige paleizen. Sommige worden goed onderhouden en/of kunnen bezichtigd worden. Anderen zijn bijna vergeten en soms geheel verdwenen.
Deze site heeft als doel een zo gedetailleerd mogelijk beeld te geven van de Europese paleizen. Daar dit enorm veel werk is, zal deze site steeds verder groeien. Deze pagina is ontstaan als een uit de hand gelopen hobby en is opgezet zonder commerciŽle bedoelingen.

Op dit moment is over de volgende paleizen informatie te vinden:

Geruime tijd werd er gewerkt aan het bouwen van het deel over Paleis Het Loo. Ondanks eerdere afspraken en toestemming, geeft de directie hier ineens geen toestemming meer om plattegronden te gebruiken van het interieur. De maker van de site betreurt deze plotselinge intrekking, maar kan niets anders om deze niet te plaatsen. Daar de site volledig is opgebouwd aan de hand van deze plattegronden, zoals ook bij andere paleizen is gedaan ťn de motivatie om aan dit paleis te werken volledig verdwenen is, heeft de maker besloten het onderdeel over Het Loo dat al online stond te verwijderen en niet verder af te maken. Indien de directie op zijn besluit terugkomt, wordt het reeds gebouwde alsnog geplaatst.

Tevens zijn er andere paleizen in voorbereiding. Kom daarom gerust nog eens langs en laat een bericht achter in het gastenboek met wat feedback.

Top